facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

dinsdag15 augustus Bouwkamp-Festival in Herzele (Welenhoeck) - 20u, eten om 18.30u - 8 euro en vrije bijdrage
Meer info

5  tot 15 augustus ons bouwkampfestival:

Het doel van de Welenhoeck is vrijkopen.

Vrijkopen is met zoveel mogelijk verantwoordelijken eigenaar worden, zodat het gemeen-goed onverdeeld een nieuw begrip van eigenaarschap inluidt : 'de aarde is van iedereen'. De economische waarde wordt door een onverkoopbaarheid nihil, de intrinsieke waarde is wat we er zelf van maken. En het perspectief wordt groter dan de verkoopwaarde.

zat 5/8  Wigbert
Muziek als ambacht: ja, het bestaat nog en gelukkig maar. In de toplaag van die vakgilde leeft en werkt al vele jaren Wigbert Van Lierde. Wie er zich snel wil van af maken schrijft het zo: Wigbert van Lierde is de man van de "Ebbehout blues" en leverde drie uitstekende cd's af.

ma 7/8 Linde
Linde: 'Met een hand vol ervaring probeer ik de Mongoolse muziek en cultuur te verwerken in mijn eigen ‘westerse’ muziek. Kleine stukken Urtyn Duu, een poging tot Khöömei en het bespelen van de Tsuur. Alles wil ik aanraken zonder het me toe te eigenen. Mijn muziek een andere kleur geven en laten zien door welke cultuur ik me het afgelopen jaar heb laten inspireren.

di 8/8 Geert Dehertefeldt (cabaret) + Klaas, Pino, Dauwie (muzikanten van ’t Smiske)
Geert is van plan om echt overal te gaan spelen en niet te stoppen voor iedereen zijn voorstelling heeft gezien. De voorstelling bevat de nu al betwistbare, onuitwisbare klassiekers als Ik ben jouw naam al lang vergeten, Foto’s van zichzelf en haar poedel en Sympathieke man.
Dat er in ’t Smiske in Asse heel veel muzikanten betrokken zijn, is gekend. Er zakken er een aantal af om ons te laten genieten van vele folkmelodieën.

WOE 9/8 de Idealen
David Dessers en co, Clochard met nieuwe pittige kleinkunst- en folksongs
do 10/8 Negers (de legendarische schrijver-Aroma di Amore-frontman Elvis Peeters komt met een nieuwe nederlandstalige groep)
vrij 11/8 Raf Coppens (BV Comedy; heel straf)
One-liners ( 6 per minuut), imitaties, liedjes.  Na een uitgebreide cursus Engelse en Amerikaanse comedy kwam hij tot het besluit : het moet nog sneller, nog grappiger. En het werd nog sneller, en grappiger.
zat 12/8 Violet (30-koppig violenorkest)
Eigenlijk zijn ze met 116 violisten. Ze komen met een delegatie graag langs om melodieën van overal te brengen.
ma 14/8 Hanneke Oosterlinck (Redcoat, Surplus, The Folklof Orchestra en The Ballroom Orchestra) en Jan Debrabandere (oa Gravel Unit)
Vorig jaar bracht dit singersongduo al een topmoment. Dit jaar komen ze graag terug. Het kampvuur, haar warme stem, zijn fijnbesnaard gitaarspel en jullie als publiek… mmm.

WOE 16/8 Will-O’-the-Wisp (Raphaël De Cock -Griff en vele andere groepen- en Peter Ceulemans)
multi-instrumentalist Raphaël (fluiten, uillean pipes, boventoonzang,… en Peter van Moragh als gitarist
WOE 23/8 Pieter Van Dessel (de frontman van Marble Sounds waagt zich aan een intieme versie), voorprogramma: Simon Cornelis (Assese singer-songwriter op doorbraak).
WOE 30/8 Blunt (West-Vlaamse folkrock brengt zichzelf akoestisch!)
WOE 6/9 Wim Claeys met monoloog Zwartzak 

Alle concerten beginnen om 20u (er is mogelijkheid om om 18.30u op voorhand mee te eten)
inkom 8 euro (coöperanten 5 euro)
Hiermee trachten we ons bouwkamp wat te financieren en de muzikanten te vergoeden.