facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag7 november Wigbert en Bart Buls (voorprogr: De Creten) - 20u - 10 euro
Meer info - Reserveer!

Ebbenhouten blues

Wigbert van Lierde met Bart Buls (Laatste Showband)

Wigbert Van Lierde zal steeds geassocieerd blijven met de Ebbenhouten Blues, een lied dat in het collectief geheugen gebrand is. Muziek als ambacht, staat er op zijn website! In de toplaag van die vakgilde leeft en werkt al vele jaren Wigbert Van Lierde.
Maar dan ga je voorbij aan de rijkdom van het pad dat hij nu al meer dan 20 jaar volgt.
Wigbert is een jack of all trades: vandaag maakt hij liedjes voor zichzelf, morgen ontketent hij alle gitaarduivels bij wie hem er bij wil en overmorgen schrijft hij muziek voor een theaterproject..Wigbert Van Lierde is één van die rasartiesten die ons landje rijk is. Hij maakte niet alleen drie gesmaakte cd’s, hij is daarnaast ook producer. Dat doet hij voor onder andere Jan De Wilde, songschrijver van Jo Lemaire, Axelle Red en Paul Michiels én een graag geziene studiomuzikant. En zijn werk als muzikaal archeoloog die schatten omhoogspit van Karel Waeri, Ferre Grignard, oude blues, rock en folk.
Hij fladdert in het muzikale universum van tak naar tak met een gemak dat zeldzaam is. Resultaat: zijn muzikale reisroute hangt aan mekaar van toevallige en gewilde ontmoetingen, en maken van Wigbert letterlijk een muzikale wereldreiziger met een rugzak vol ervaring, inspiratie, mogelijkheden.
Het podium, dat is de plek waar die ontmoetingen zich afspelen met mensen met wie hij de passie deelt, maar van wie hij ook een kick krijgt.
Muziek maken is voor Wigbert converseren, dialogeren, zoveel is duidelijk.

Ebbenhouten schatje, donker als de nacht
Donker als de nacht, je bent zo zacht
Felle kleuren om je slanke leest
Om je slanke leest, is het steeds een feest

Voorprogramma: De Creten van Strombeek-Bever

Een impressie van een fan van het eerste uur:
’s Nachts, als het donker en koud is in Strombeek, brandt er nog licht achter een kelderraam in de Rodepoortstraat. Dan spelen De©reten hun blues weg. Wie even blijft staan luisteren – terwijl de hond tegen de deur pist – hoort een band die geworteld is in rhytm & blues, country en pop uit de jaren ’50. Met de frisse nonchalance van Pavement in zijn hoogdagen. Maar het zijn vooral de teksten (ontroerend en grappig tegelijk) die je doen treuzelen.