facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag8 december Djurdjevak - 20.30u - 7 euro
Meer info

Djurdjevak – LP release Circus Mefisto – najaar 2018

Djurdjevak (°2011) is een Vlaams brouwsel van vier ervaren heren, en put uit het bijzonder verscheiden gipsy-repertoire voor een avondvullend programma. Hun muziek komt recht uit de Balkan, of maakte een omweg langs Goran Bregovic, Django Rheinhardt of de klezmorim, maar gaat altijd naar het hart. 

Djuro Ongena (gitaar en zang)

Walter Janssens (contrabas)

Rik Verstrepen (viool)

Peter Van Assche (accordeon)

Met gitaar, accordeon, contrabas, viool en vier stemmen - in tot dusver in een zevental talen - speelt Djurdjevak op erg uiteenlopende gelegenheden. Muziekfestivals, café-optredens, straatfeesten of live begeleiding bij een vuurparade:...: niets is hen teveel gevraagd en overal waar ze komen spelen ze de pannen van de woonwagens. Hoogtepunten in het zesjarig bestaan van de groep zijn het handvol huwelijken dat het viertal tot dusver mocht spelen – in binnen- en buitenland - en waarbij het begrip ‘feest’ in ere werd hersteld. Ook de doortocht in de Spiegeltent, Gentse Feesten 2016, bleef niet onopgemerkt en leidde tot een heuse videoclip waar Goran himself een puntje (tačka) aan kan zuigen. 

Om al dat moois ook voor het nageslacht te bewaren zette Djurdjevak een tiental beklijvende nummers op een bloedrode LP  ‘Circus Mefisto’. In ’t Smiske laten we Brabant hier graag mee kennismaken.

PS: Djurdjevak is niet het Servisch voor kettingzaag, maar wel voor "meiklokje"

www.djurdjevak.be