facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag26 oktober FolKK (premiere-voorstelling) - 20.30u - 7 euro
Meer info - Reserveer!

folKK is ‘iets doen’ met kleinkunst en folk, folKK is bijna vergeten parels van het luisterlied laten heruitvinden door jonge folk-muzikanten.
Een breed repertoire van klassiekers uit de kleinkunst krijgen van vijftien knappe muzikanten en zangers een folkie-bewerking . Het worden dus geen ‘covers’, maar eigenzinnige ‘folkie’ interpretaties van liedjes die diep in het gezamenlijk geheugen zijn blijven hangen.
De ploeg die zich gestort heeft op het repertoire van Boudewijn de Groot, Jan De Wilde, Miel Cools, Bram Vermeulen, Johan Verminnen, Herman Van Veen, Gerard Van Maasakkers, Zjef Vanuytsel en andere kleinkunstmonumenten, is er één van straf kaliber.

Er zijn de eigenaressen van kristalheldere zangstemmen: Hanneke Oosterlijnck, Marijke Guetens, Mieke Evenepoel, Joke Delcour en Josefien Vercruysse (die ook subliem dwarsfluit speelt). We hebben mannelijke vocalisten van het zuiverste water: Jonas Cole en Jonas Veirman (ook bewonderd om zijn sax- en klavierwerk). Verder knappe instrumentalisten die ook een aireke kunnen zingen: gitarist Jan Evenepoel en percussionist Wout Van Liedekerke. Het folKK-ensemble mag bovendien rekenen op vrolijke fiddler Matthijs Bats, rots in de branding Jonas Scheys op bas, monument op accordeon Bert Ruymbeek, de veelzijdige doedelzak- en fluitenman Bart Praet, draailiermaestro Thomas Hoste en rasechte pianoman Wouter Struelens (die in zijn koffer ook een sax vervoert).