facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag17 februari Lofoten Cello Duo (Noorwegen-Catalonia) - 20.30u (deuren 20u) - 8 euro
Meer info

Lofoten Cello Duo - Trilltrall

https://www.youtube.com/watch?v=FRLrbCmk7FU

In Gent is er het Fiddlerfestival dat Wouter Vandenabeele met een hele groep mensen in de centrale organiseert. Af en toe zoeken deze internationaal gerenommeerde namen een bijkomend concertje.

Lofoten Cello Duo ontstond in Alfredo's huiskamer in Barcelona. Geïnspireerd door aperitieven en huisgemaakt bier zetten ze deze huiselijke sfeer verder en werkten aan een fusie tussen Scandinavische en Calatalaanse folkmuziek, zonder de complexe Balkan ritmes en de mooie Joodse melodiën te vergeten.

 

Carles Muñoz Camarero verhuisde naar Vienna, waar hij de vrouw van zijn dromen ontmoette, een Oostenrijkse zangeres. Toegegeven dat hij niet kan leven zonder dagelijks naar de radio te luisteren. Dat hij zot is van schaaldieren zoals oesters en  eendenmosselen, gefascineerd door eilanden te midden van nowhere zoals Jan Mayen of Tristan da Cunha. Hij speelt daarenboven nog cello waarbij hij vele stijlen bijeenbrengt zoals klassiek, flamenco, pop, free improvisatie, jazz en wereldmuziek.

 

​

 

Håvard Enstad kwam voor een jaar studeren naar Barcelona. Acht jaar later is hij er nog.  Hij blijft gebeten om het plezier en de schoonheid van de Scandinavische folkmuziek aan te steken. Carles was één van zijn slachtoffers en Lofoten is het resultat. Als Håvard geen musicals aan het componeren is of niet in zijn tuin aan het werken is, is hij ergens op illustere wereldmuziekfestivals nieuwe onbekende muziek aan het leren, van plaatsen waar u en ik wellicht geen weet van hebben.