Kalender

vrijdag25 mei Rubin met Eva Mertens - 20.30u (deuren 20u) - 7 euro
Meer info

RUBIN is een belgische band met een intimistische, rootsy sound.
Onze songs worden wel eens omschreven als ‘pop noir’.

Samen met Koen Gisen namen we onze eerste EP ‘If I May’ op.

zaterdag26 mei Boom van 'n Weireld (koper- en balkanklanken met oa Yves Bondue) - 20.30u (deuren 20u) - 7 euro
Meer info

Vrouwen en mannen, zon en regen, wit en zwart, eten en drinken, nu of nooit, kortom: over alles waarover het gaat in de wereld der liedjes hebben de Boom’n van de Weireld een eigen mening.

Ze zingen die met eigen muziek en teksten in het Nederlands, West-Vlaams en Frans. Maar ook in het Frans-Vlaams. En in het West-Frans, Neder-Vlaams, Vlaams-Frans en op eenvoudig verzoek zelfs in het Nederwestfransvlaams. Eigenlijk dus in alle talen tussen de Leie en de IJzer.

Gezang, accordeon, drums en gitaren wortelen in de stevige potgrond van vier koperblazers. Hoog in de kruinen versmelt chanson met een vleugje Franse pornopop, hier en daar sijpelt een straaltje jazz als zonlicht door het gebladerte en af en toe klinkt de Balkan van tussen de massieve stammen.

Of zoals Radio 1 hen noemde: Wereldmuziek uit de Westhoek!

vrijdag1 juni showcase gitaar en ukulele - 20u - gratis
Meer info

Gitaristen en aller landen, verenigt u!  Vrijdag 1 juni is er opnieuw de jaarlijkse showcase van gitaarcursisten en ukulele-tisten.  Na een heel jaar vingers pijnigen is het een plezier om te kunnen tonen wat bijgeleerd, aangeleerd of afgeleerd is.  De showcase is voor de gitarist wat Tomorrowland is voor de DJ, dus probeer erbij te zijn!

 

 

zaterdag2 juni Sara Salverius (accordeon) - 20.30u (deuren 20u) - 8 euro
Meer info - Reserveer!

Sara Salverius is in de folk een van onze begenadigde accordeonisten! Ze speelt veel samen met Wouter Vandenabeele, Na een poging met piano koos Sara op 14-jarige leeftijd voor chromatisch accordeon. Sara is actief in de folk- en wereldmuziek. Ze volgde verschillende stages (o.a. bij Wouter Vandenabeele, Troissoeur, Daau, ethno Zweden,...).  Ze was lid van het jongerenorkest Transpiradansa! (onder vleugels van 't Smiske).

https://youtu.be/LNz0w6vDAvQ

zondag3 juni Wild Strings Trio - 15u - 7 euro
Meer info

Wild Strings Trio

Wild strings trio is een symbiose van drie muzikanten en drie muzikale culturen, ze mengen traditionele Balkan met Jazz en Klassiek in een exuberant feest van heldere kleuren en texturen, complexe harmonieën en ritmes, en dit alles gemixt met een gulle dosis levensgenot.

----