Kalender

vrijdag26 april And They Spoke in Anthems + Kipsap - 20u - 7 euro
Meer info - Reserveer!

And They Spoke in Anthems stelt zijn nieuwste voor, Money Time. Anton Vanderhasselt - van Zyfa, soms geluidsman in 't Smiske - verzorgt het voorprogramma met zijn plezier-project Kipsap.

zondag28 april Erfgoeddag in de smidse - 10u tot 18u - gratis
Meer info

Ooit bewerkten 5 generaties het ijzer in de oude smidse Heylens. Reinout Keymolen dook in het familiearchief en toont enkele bijzondere documenten in ’t Smiske, Gemeenteplein 7.

Tijdens de Erfgoeddag op zondag 28 april, tussen 14.00 en 18.00 uur, demonstreert edelsmid Sandra Delellio de basis van het smeden. Van plaat en draad tot juweel.

En we (met dank aan Mieke Joostens) hebben ook nog een echte smid gevonden die op de binnenkoer het ijzer zal temmen! Simon De Swaaf, 22 jaar van Tenberg. Alstublieft.
We zijn zelf al wild enthousiast om dat oude ambacht weer tot leven te mogen roepen!!

zondag5 mei Poëziecafé - 11u - gratis
Meer info

Een treffen voor dichters, voordrachtkunstenaars, tekstschrijvers, taalvirtuozen,... kortom: woordliefhebbers!
 

zondag12 mei DC 11tet (jazz/bigband) - 11u - 10 euro
Meer info - Reserveer!

Het DC 11tet stelt zijn eerste album 'Handheld Cards' voor. Het ensemble bestaat uit vier blazers, ritmesectie en een strijkkwartet: een gewaagde combinatie met eindeloze mogelijkheden! De luisteraar kan genieten van energieke solo's en thema's, die worden afgewisseld met intimistische passages.

zaterdag8 juni Life of Bliss - 21u - 5 euro
Meer info

Life of Bliss is een coverband met thuisbasis in Opwijk. De leadzang wordt gebracht door Paul en Ann. De overige ervaren groepsleden zijn Hans (keyboards/gitaar/backing vocals), Eddy (gitaar), Danny (drums) en Guido (basgitaar). De band brengt een selectie van eigenzinnige, degelijke covers. Het repertoire bevat zowel ballads tot soms stevige rocknummers, met ook uitstapjes richting blues, een snuifje country, etc.. Extra aandacht gaat naar een aantal nummers van de legendarische Nederlandse rocker/kunstenaar en -drugsicoon Herman Brood. Verder staan er nummers van de jaren zestig tot meer recentere rockscene op het programma, dat door de wisseling van leadzang door Paul en Ann, de meerstemmigheid en de variatie van de song boeiend blijft zowel in een club als op een groot podium.

----